Rakfisk på lun, saltbakt nypotet

Rakfisk på lun, saltbakt nypotet

Du trenger

  • Små norske poteter med skall(eventuelt små mandel eller amadine)
  • Grovt havsalt
  • Rømme
  • Noraker Rakfisk fillet
  • Gressløk

Kok opp vann med 150 gram salt per liter vann, og kok potetene til de er møre. Avkjøl litt. Pisk opp rømmen til den er stiv, og skjær opp rakfisken i lange, delikate biter. Potetene snittes på langs og fylles med stivpisket rømme, ha rakfiskbiten over og pynt med gressløk

undefined

Rakfisk i hertesalat

Rakfisk i hjertesalat

Du trenger

  • Hjertesalat
  • Rakfisk
  • 200 gr Byggryn
  • 2 Sjalottløk
  • 2 fedd Hvitløk
  • Fersk frukt/bær i sesong

Byggryn legges i bløt natten over, og siles godt av.

Lag først Byggotto: Olje varmes opp i en kjel, og finhakket sjalottløk og hvitløk stekes til den blir myk. Ha opp i byggrynene, fres videre i 2 minutter og ha eventuelt mer olje i. Ha varmt vant klar, eventuelt en lys buljong eller grønnsaksbuljong, og ha 2-3 dl i kjelen. Kok dette inn, og ha mer væske i. fortsett videre til grynene er møre. Byggotton skal ha konsistens som en litt tørr grøt. Avkjøl

Ta ett salatblad og fyll med en barneskje med byggotto og en flott rakfiskskive på toppen. Pynt med fersk frukt/bær

undefined

Rakfiskmousse i lefse.

Rakfiskmousse i lefse

Du trenger

  • 1 boks crème Fraiche, eventuelt seterrømme
  • 1 advocado
  • 200-400 gram rakfisk(etter smak)
  • 3-4 vårløk

Alt has i en hurtigmikser og kjøres glatt, smøres ut på en lefse som rulles sammen, Skjæres i 2cm tykke strimler.